Näytökset

Torstai / Thursday 13.3. 19:00 Bio Rex

Elokuva ei sovellu alle 7-vuotiaille. / The film is not suitable for audiences under the age of 7.


Like Father, Like Son 1371 x 1028

Isänsä poika

そして父になる

Hirokazu Kore-eda, Japani, 2013, 121 min

Uraohjus Ryota (roolissa supertähti, laulaja ja tv-julkku Masahiro Fukuyama) on treenannut poikansa huolellisesti japanilaisittain äärimmäisen tärkeää koulun sisäänpääsyhaastattelua varten. 6-vuotias Keita (Keita Ninomiya) pärjää hyvin. Edustusvaimo Midori (Machiko Ono) hymyilee kauniisti.
Isän valmiiksi laatimaan menestyjän elämänkaareen tulee ryppy, kun koulun lääkärintarkastuksessa käy ilmi, etteivät vanhemmat ole Keitan biologisia vanhempia. Vastasyntyneet pojat ovat vaihtuneet kuusi vuotta aiemmin sairaalassa. Keitan biologiset vanhemmat ovat leppoisat puodinpitäjät Yudai (Franky Lily) ja Yukari (Yoko Maki). He puolestaan ovat kasvattaneet omanaan Ruysei -poikaa (Hwang Sho-gen), jonka biologiset vanhemmat ovat Ryota ja Midori.

Vanhemmat tutustuvat keskenään ja opettelevat tuntemaan toisen osapuolen lapsen. Lapset tutustuvat keskenään ja opettelevat tuntemaan varsinaiset… “oikeat” vanhempansa. Kumpi on lopulta tärkeämpää, yhdessä vietetty aika, vai geneettinen perimä? Onko kotona harvoin vilahtava uraohjus parempi isä kuin puodinpitäjä, jonka mielestä ei ikinä pidä tehdä tänään mitään, minkä voi lykätä huomiseksi – tai mieluummin ylihuomiseksi. Minkälainen variaatio uusioperheestä tästä syntyy? Kore-eda loihtii uskomattoman herkät roolisuoritukset nuorista tähdistä.

Mika Siltala

Ohjaus: Hirokazu Kore-eda. Käsikirjoitus: Hirokazu Kore-eda. Tuotanto: Isänsä poika -tuotantokomitea. Kuvaus: Mikiya Takimoto. Leikkaus: Hirokazu Kore-eda. Musiikki: Junichi Matsumoto, Takashi Mori, Takeshi Matsubara. Pääosissa: Masahiro Fukuyama, Machiko Ono, Lily Franky, Yoko Maki, Keita Ninomiya, Hwang Sho-gen, Jun Kunimura, Kirin Kiki, Isao Natsuyagi, Jun Fubuki. Kieli: Japani. DCP. Levitys: Cinema Mondo.

Elokuva on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. The film is subtitled in Finnish and Swedish.


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin!