Näytökset

Lauantai / Saturday 21:15 Andorra


Sunnuntai / Sunday 12:00 Andorra

Elokuva ei sovellu alle 12-vuotiaille. / The film is not suitable for audiences under the age of 12.

Watanaben veljekset ovat paikalla näytösten yhteydessä. / The Watanabe brothers will be present at the screenings.


And the Mudship Sails Away 5184 × 3456

And the Mudship Sails Away

そして泥船はゆく

Hirobumi Watanabe, Japani, 2013, 88 min

Takashi on peräkylän hipsteri, työtä kartteleva ei niin fiksu elämäntaituri epämääräisellä maaseututaajama-alueella Tokiosta pohjoiseen. Hän asustaa yhdessä isoäitinsä kanssa ja naureskelee kaverilleen, joka menee oikeisiin töihin lehmänlantaa lapioimaan. Päivänä eräänä seudulle rantautuu nuori nainen, joka väittää olevansa Takashin puolisisar tämän isän syrjähypystä, ja josta ei niin vain pääse eroon.

Myös teatteria tehneiden Watanaben veljesten yhdessä pienellä budjetilla kokoonpanema indie on huvittava komedia, jonka tekoon pestattiin ystäviä ja sukua avuksi, mukaan luettuna veljesten 96-vuotias mummo. Miiken elokuvista tuttu Kiyohiko Shibukawa vetää Takashin roolin rakastettavan hyväntuulisesti. Mustavalkoinen kuvaus pelkistää täyssekoiluun huipentuvan odysseian oivallisesti.

Eija Niskanen

Watanaben veljekset saapuvat vieraiksi Helsinki Cine Aasiaan!

He ovat paikalla esitysten yhteydessä ja kertovat elokuvastaan ja sen teosta. Lisäksi yleisöllä on näytösten yhteydessä mahdollisuus kysyä veljeksiltä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Paikalla on japaninkielinen tulkki.

Käsikirjoitus: Hirobumi Watanabe. Tuotanto: Yuji Watanabe/A Foolish Piggies Films Production. Kuvaus: Bang Woo-hyon. Leikkaus: Teruhaya Nagatomo. Musiikki: Yuji Watanabe. Pääosissa: Kiyohiko Shibukawa, Misao Hirayama, Ayasa Takahashi, Kaoru Iida, Mina Takeda, Hitoshi Suzuki, Satoshi Haneishi, Kodo Toda. Kieli: Japani. DCP. Levitys: Foolish Piggies.

Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin!