Näytökset

Lauantai / Saturday 15.3. 14:30 Andorra

Elokuva ei sovellu alle 18-vuotiaille. / The film is not suitable for audiences under the age of 18.


Norte, The End of History 2818 × 1200

Norte, the End of History

Norte, hangganan ng kasaysayan

Lav Diaz, Filippiinit, 2013, 250 min

Kaksi elämänkohtaloa risteävät dostojevskiläisittäin, kun köyhä perhe saa kärsiä pahoinvoivan tuhlaajapojan tekemästä brutaalista rikoksesta. Tapahtuman taustat ja seuraukset piirtyvät kankaalle omalla painollaan ja osalliset ihmiset jatkavat elämiänsä niin kuin heidän täytyy. Elokuva on häpeilemättä suurten kysymysten äärellä: mitä ovat pahuus, hyvyys, valta, myötätunto, usko, moraali tai rakkaus. Nämä kysymykset kohdistuvat myös filippiiniläisen kansakunnan tilaan, historiaan ja näköalattomaan tulevaisuuteen.

Ohjaaja Lav Diaz tunnetaan auteurina, jonka usein mustavalkoisille eepoksille jopa yhdeksän tuntia ei ole poikkeuksellinen kesto. Tällä kertaa hän on tiivistänyt tutkielmateoksensa neljään tuntiin, joiden ajan katsoja elää mukana hahmojen elämässä niin karmivimmissa vääryyksissä kuin rauhan hetkissäkin.

Jenni Peisa

Ohjaus: Lav Diaz. Käsikirjoitus: Lav Diaz, Rody Vera. Tuotanto: Moira (Raymond Lee). Kuvaus: Lauro Rene Manda. Pääosissa: Archie Alemania, Angeli Bayani, Sid Lucero. Kieli: Tagalog, englanti. Bluray. Levitys: Wacky O Productions.


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin!