Näytökset

Lauantai / Saturday 15.3. 12:00 Dubrovnik

Dubrovnikiin on 18 vuoden ikäraja. / Dubrovnik has an age limit of 18.


Golden Gate Girls 1028 × 1028

Golden Gate Girls

金門銀光夢

Louisa Wei, Hongkong, 2013, 90 min

Dokumentin kertoma elämäntarina on sen verran erikoinen, että se voisi olla keksitty. San Franciscossa syntynyt nuori kiinalaisnainen ryhtyy 1930-luvulla tekemään Hollywoodissa kiinankielisiä elokuvia ja päätyy hetkeksi Hongkongiin kuuluisaksi elokuvaohjaajaksi, jossa hänen avoin lesboutensa ei vähennä hänen kiinnostavuuttaan. Erikoisinta tarinassa on kuitenkin se, että hänet on lähes täysin unohdettu, kunnes laatikollinen hänen valokuviaan päätyy dokumentin ohjaajan pöydälle.

Ester Engin (”big brother Ha”) kautta piirtyy kiinnostava ajankuva kahden kulttuurin välistä. Elokuva käyttää paljon kiehtovaa arkistomateriaalia ja vetää myös suurempia linjoja ajan elokuvateollisuudesta, johon naisen, erityisesti kiinalaisen, ei ole ollut helppoa päästä sisään.

Jenni Peisa

Ohjaus: Louisa Wei. Käsikirjoitus: Louisa Wei. Tuotanto: Law Kar, Louisa Wei. Kuvaus: Louisa Wei. Pääosissa: Louisa Wei, James M. Wong, Sally Ng, Graham Hodges. Kieli: Englanti, kanton. HDCAM. Levitys: Blue Queen Culture Communication (HK).


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin!