Näytökset

Sunnuntai / Sunday 16.3. 12:00 Orion

Elokuva ei sovellu alle 16-vuotiaille. / The film is not suitable for audiences under the age of 16.


Judge Archer 800 × 533

Judge Archer

箭士柳白猿

Xu Haofeng, Kiina, 2012, 94 min

Judge Archer on silmiä hivelevä kungfu-ilottelu, joka seuraa nimikkohahmoaan, jonka perinteinen tehtävä on ollut ratkaista eri taistelukoulukuntien välisiä kiistoja. Henkilökohtaiset ristiriidat ja yhden aikakauden lopun lähestyminen kuitenkin vetävät hahmoa moninaisiin eri suuntiin. Äärimmäisen tyylitellyt, jopa sarjakuvamaiset, kerronta ja henkilöhahmot toimivat taustana elokuvan varsinaiselle päätähdelle, perinteiselle kungfu-taituruudelle.

Ohjaaja Xu Haofeng on perehtynyt syvällisesti kungfuun ja sen filosofiaan, eikä elokuvassa nähdä liikkeitä, jotka eivät olisi mahdollisia, järkeenkäypiä tai tyylisuuntaan kuuluvia. Kungfu-elokuvien valtavirta on jo pitkään ollut täyttä fantasiaa ja vaijeriliitoa bambujenlatvoissa. Xulle on tärkeää palata lajin ytimeen, mitä hän teki myös Wong Kar-wain historiallisen The Grandmasterin käsikirjoittajana.

Jenni Peisa

Ohjaus: Xu Haofeng. Käsikirjoitus: Xu Haofeng. Tuotanto: Xie Run. Kuvaus: Tony Wang. Pää-osissa: Song Yang, Yu Chenghui, Li Chengyuan, Yenny Martin. Kieli: Mandariini. DCP. Levitys: Golden Network Asia Limited.


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin!